Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leiden

Met een opstalverzekering in Leiden – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door onder andere inbraak, vandalisme, wateroverlast, blikseminslag. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere een tuinhek, en tevens dakpannen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je direct de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als bijv. EAG Assuradeuren, Allianz of nowGo op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Leiden, gemeente Leiden, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
(Regio) nummer071 (+3171)
Aantal inwoners 122561
Postcodegebieden2300
BuurtenBinnenstad-Zuid
Plaatsen nabijverzekering-Leeuwarden, opstalverzekering-Lansingerland, polis-Kollumerland en Nieuwkruisland, verzekeringspakket-IJsselstein, Langedijk en woonhuisverzekering-Landsmeer
opstalverzekering-leiden

Online woonhuisverzekering vergelijken in Leiden, maart 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door brand, vandalisme, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Deze polis sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld het plafond. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals planten(bakken) of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Leiden? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Leiden, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Leiden. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan olie, rook en roet, wateroverlast, inbraak en diefstal, schroeien of smelten), dan behoren uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Middels onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van aanbieders zoals Delta Lloyd of Centraal Beheer liggen tussen de €9,25 – €10,25. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Allianz polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (2300) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: type woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft nu de beschikbare woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Leiden? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €8,5 tot €13,75. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Leiden? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) of juist Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Leiden.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Leiden afsluiten? Ontdek de meest populaire of goedkoopste aanbieder voor postcodegebied 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 partij. Bij constatering van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan vandalisme, brand, ontploffing, aanrijding en aanvaring en een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, wateroverlast, vandalisme. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, overstromingen, oorlogsgeweld of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je volière, tuinhuisje, schuur, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan beplanting. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Binnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict.

‘Ongelooflijk hoe makkelijk dat online gaat

A. Kuijpers, Leiden (maart 2023)