Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Voorburg

Met een opstalverzekering in Voorburg – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van onder andere diefstal, storm (vanaf windkracht 7), brand, ontploffing. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is geplante bomen, en ook het plafond. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire verzekeraars zoals o.a. Unigarant, Bruns ten Brink of Nationale Nederlanden op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Voorburg, gemeente Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
(Net) nummer070 (+3170)
Aantal inwoners 74223
Postcodes2270
BuurtschappenPark
Plaatsen in de omgevingverzekering-leidschendam, opstalverzekering-voorhout, polis-lisserbroek, verzekering-boesingheliede, woonhuisverzekering-boesingheliede en de-zilk
opstalverzekering-voorburg

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Voorburg, september 2021

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, ontploffing. Goed om te weten: Deze module is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de vaatwasser. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals televisie of een defecte computer). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Voorburg? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Voorburg, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Voorburg. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door vandalisme, inbraak en diefstal, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen zeker de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen als Ditzo en REAAL Verzekeringen variëren tussen de €9,25 – €12,75. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ANWB afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (2270) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet nu de beste verzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Voorburg? De doorsnee polissen liggen tussen de €9,5 en €14. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Voorburg? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk) en Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Voorburg.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Leidschendam-Voorburg afsluiten? Ontdek de beste of gewoon een goedkope verzekering voor regio 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in september 2021

 • Allsecur Uitgebreid
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren beide polissen af te sluiten bij eenzelfde assuradeur. Bij schade rondom je woning, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer verzekeringen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, ontploffing, wateroverlast, aanrijding en aanvaring en blikseminslag, wateroverlast, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, overstromingen, atoomkernreacties, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een ontploffing wordt meestal gedekt. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De schuur, volière, tuinhuisje, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. straatwerk. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.

‘Super service, binnen een paar minuten overgestapt!

Q. de Bruijn, Voorburg (september 2021)