Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Oud-Alblas

Aan de hand van een opstalverzekering in Oud-Alblas – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door onder andere ontploffing, brand, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de ramen, of denk aan de kozijnen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via ons vergelijkscript vergelijk jij eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele assuradeurs zoals bijv. Ditzo, Bovag of Reaal op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Oud-Alblas, gemeente Molenwaard, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Regionummer0184 (+31184)
Inwoners 29067
Postcodegebied2969
WijkenNieuw-Lekkerland
Plaatsen in de omgevingverzekering-waal, opstalverzekering-groot-ammers, polis-nieuw-lekkerland, verzekering-berkenwoude, woonhuisverzekering-berkenwoude en kinderdijk
opstalverzekering-oud-alblas

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Oud-Alblas, september 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door inbraak, diefstal, ontploffing, brand. Niet vergeten: Deze dekking dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan het dak. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals linnenkast of een stukke TV). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Oud-Alblas? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Oud-Alblas, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Oud-Alblas. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere een omgevallen boom, inbraak en diefstal, wateroverlast, blikseminslag), dan horen met name de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Via onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van verzekeraars zoals InShared en Reaal zitten maandelijks tussen €8 – €12,5. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Interpolis dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (2969) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je opent hierna de relevante polissen die voldoen aan jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Oud-Alblas? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €8,75 en €14,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Oud-Alblas? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en ook Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Oud-Alblas.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Molenwaard afsluiten? Ontdek de beste of laagst geprijsde verzekering voor regio 2969.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in september 2023

 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen aan te vragen bij eenzelfde partij. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, brand en schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme, wateroverlast. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna vind je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als blikseminslag of brand zit vaak bij de polis in. Maar, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je schuur, tuinhuisje, garage, volière en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

O. Kuiper, Oud-Alblas (september 2023)