Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nieuwkoop

Aan de hand van een opstalverzekering in Nieuwkoop – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door onder andere blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, vandalisme. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is een houten vloer, en ook de hal. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels ons vergelijkscript vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals Ditzo, Aon Direct of London Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Nieuwkoop, gemeente Nieuwkoop, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
(Regio) nummer0172 (+31172)
Bewoners 27433
Postcodegebieden2420
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de buurtverzekering-Nieuwegein, opstalverzekering-Mill en Sint Hubert, polis-Losser, verzekeringspakket-Leek, Mook en Middelaar en woonhuisverzekering-Montfoort
opstalverzekering-nieuwkoop

Woonhuisverzekering vergelijken in Nieuwkoop, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, ontploffing, wateroverlast. Let op: Deze module verzekert alleen schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals een zwembad. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee verzeker je de losse spullenals medische apparatuur of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Nieuwkoop? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Nieuwkoop, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Nieuwkoop. Als je te maken hebt met schade in de woning (denk aan schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom, wateroverlast), dan behoren vooral de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Dankzij onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijsstelling van partijen zoals Klaverblad of De Goudse schommelen tussen €9,5 – €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Bovag polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (2420) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: type huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent nu de actuele verzekeraars op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Nieuwkoop? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €8,5 tot €14,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Nieuwkoop? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk) en ook Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Nieuwkoop.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Nieuwkoop afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor regio 2420, 2421.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde aanbieder. In het geval van schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, brand, wateroverlast, blikseminslag en een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, een omgevallen boom, schroeien of smelten. Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Verderop tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw tuinhuisje, schuur, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

K. van de Brink, Nieuwkoop (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente