Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nissewaard

Via de opstalverzekering in Nissewaard – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning door toedoen van situaties als ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de kozijnen, of denk aan de waterafvoer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Ditzo, Bruns ten Brink of InShared op service en prijs. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Nissewaard, gemeente Nissewaard, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Regionummer0181 (+31181)
Bewoners 85293
Postcodegebieden3214
WijkenCentrum
Plaatsen in de regioverzekering-Nijmegen, opstalverzekering-Neerijnen, polis-Meierijstad, verzekeringspakket-Leerdam, Neerijnen en woonhuisverzekering-Nederweert
opstalverzekering-nissewaard

Online woonhuisverzekering vergelijken in Nissewaard, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, vandalisme, brand, storm (vanaf windkracht 7). Let op: Dit type verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de kozijnen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals magnetron of schade aan computers). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Nissewaard? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Nissewaard, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Nissewaard. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door schroeien of smelten, inbraak en diefstal, wateroverlast, een omgevallen boom), dan horen in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van assuradeurs als Nationale Nederlanden en ABN AMRO variëren tussen de €7,25 tot €11,25. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Bruns ten Brink polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (3214) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet vervolgens de beschikbare polissen op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Nissewaard? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €5,75 – €11,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Nissewaard? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bruns ten Brink Brand Combi Compleet en ook Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Nissewaard.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Nissewaard afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of gewoon een goedkope polis voor postcodegebied 3214.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij 1 assuradeur. In het geval van schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan inbraak, aanrijding en aanvaring, brand, wateroverlast en vandalisme, brand of explosie, wateroverlast, blikseminslag. Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, overstromingen, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hierna lees je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of ontploffing is vaak inbegrepen. Alleen, een bal die door een raam gaat wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een garage, tuinhuisje, volière, schuur en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

L. Kuiper, Nissewaard (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente