Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Noordwijk

Middels een opstalverzekering in Noordwijk – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning als gevolg van onder andere ontploffing, inbraak, diefstal, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de meterkast, of denk aan de riolering. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van deze website vergelijk jij online vele opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals o.a. SNS, Aegon of Nederlanden van Nu op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Noordwijk, gemeente Noordwijk, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
(Net) nummer0594 (+31594)
Aantal inwoners 25760
Postcodegebieden2200
WijkenNoordwijk-Binnen
Plaatsen nabijverzekering-Noordoostpolder, opstalverzekering-Nijkerk, polis-Midden-Groningen, verzekeringspakket-Leudal, Nijmegen en woonhuisverzekering-Nijkerk
opstalverzekering-noordwijk

Online woonhuisverzekering vergelijken in Noordwijk, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door ontploffing, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Let op: Deze module dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de schutting. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals schilderwerk of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Noordwijk? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Noordwijk, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Noordwijk. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door blikseminslag, schroeien of smelten, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan horen met name de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Via ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies verzekeraars zoals FBTO en Univé zitten maandelijks tussen €7,75 tot €13,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Centraal Beheer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (2200) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je ziet vervolgens de relevante opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Noordwijk? De gemiddelde premies variëren tussen de €5,75 en €10,25. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Noordwijk? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget en ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid). Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Noordwijk.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Noordwijk afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde aanbieder voor postcode 2200, 2201, 2202, 2203, 2204.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer modules die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn wateroverlast, ontploffing, diefstal, inbraak of schroeien of smelten, olie, rook en roet, wateroverlast, blikseminslag. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, overstromingen, atoomkernreacties of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder lees je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, garage, tuinhuisje, overkapping en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Noordwijk-Binnen, Noordwijk Aan Zee.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

B. van der Laan, Noordwijk (maart 2023)