Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Pernis Rotterdam

Middels een opstalverzekering in Pernis Rotterdam – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldvandalisme, blikseminslag, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is het plafond, en ook een vaste vloer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van onze vergelijktool vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als bijv. Europeesche, Bruns ten Brink of Independer op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Pernis Rotterdam, gemeente Rotterdam, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
(Net) nummer010 (+3110)
Bewoners 629606
Postcodegebied3195
BuurtenRotterdam
Naburige plaatsenverzekering-hoogvliet-rotterdam, opstalverzekering-rhoon, polis-heerjansdam, verzekering-nieuwpoort, woonhuisverzekering-nieuwpoort en maasland
opstalverzekering-pernis-rotterdam

Woonhuisverzekering vergelijken in Pernis Rotterdam, september 2021

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door aanrijding en aanvaring, diefstal, brand, inbraak. Goed om te weten: Deze module regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld het leidingwerk. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals dekens/dekbed of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Pernis Rotterdam? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Pernis Rotterdam, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Pernis Rotterdam. Als je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, wateroverlast, olie, rook en roet, brand of explosie), dan horen uiteraard de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van maatschappijen zoals FBTO en ABN AMRO variëren tussen de €8 – €11,75. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Unigarant dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, regio (3195) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de beschikbare verzekeraars die rijmen met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Pernis Rotterdam? De “normale” polissen zitten maandelijks tussen €9,5 tot €10. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Pernis Rotterdam? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als De Goudse Opstalverzekering en/of FBTO Woonpakket. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Pernis Rotterdam.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Rotterdam afsluiten? Vind de best gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor postcode 3195.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in september 2021

 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Lancyr Woonverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering te nemen bij één verzekeraar. Bij constatering van schade aan je huis, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, brand, vandalisme, wateroverlast of olie, rook en roet, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, brand of explosie. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hierna vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  De garage, tuinhuisje, schuur, volière en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

S. Koster, Pernis Rotterdam (september 2021)