Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wassenaar

Middels een opstalverzekering in Wassenaar – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is een zwembad, of denk aan de keuken. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders als bijv. Ditzo, Allianz of Independer op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Wassenaar, gemeente Wassenaar, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Regionummer070 (+3170)
Aantal inwoners 25885
Postcodegebied2240
BuurtschappenZuidwestelijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Wageningen, opstalverzekering-Waalre, polis-Venlo, verzekeringspakket-Simpelveld, Waadhoeke en woonhuisverzekering-Vught
opstalverzekering-wassenaar

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Wassenaar, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door diefstal, wateroverlast, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze module is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de gevel. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als babyfoon of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Wassenaar? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Wassenaar, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Wassenaar. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, inbraak en diefstal, vandalisme), dan dienen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals FBTO en De Goudse liggen tussen de €6 en €13,25. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Lancyr polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (2240) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent daarna de beschikbare polissen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Wassenaar? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,75 – €12,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Wassenaar? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Inboedelverzekering Prima en/of Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk). Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Wassenaar.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Wassenaar afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor postcodegebied 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in december 2023

 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten onder te brengen bij één verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan wateroverlast, aanrijding en aanvaring, diefstal, vandalisme en inbraak en diefstal, wateroverlast, vandalisme, blikseminslag. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, slecht onderhoud, oorlogsgeweld, overstromingen of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, grondwater in de woning, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop vind je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als inbraak of brand is vaak inbegrepen. Let op, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je garage, overkapping, tuinhuisje, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. bloemen planten. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Zuidwestelijk deel der gemeente, Noordoostelijk deel der gemeente.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

D. Kramer, Wassenaar (december 2023)