Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zoetermeer

Aan de hand van een opstalverzekering in Zoetermeer – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door onder andere vandalisme, diefstal, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de keuken, en ook de stroomvoorziening. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders zoals bijv. SNS, Bovag of Nederlanden van Nu op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Zoetermeer, gemeente Zoetermeer, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
(Net) nummer079 (+3179)
Aantal inwoners 124107
Postcodegebied2381
BuurtenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Zevenaar, opstalverzekering-Zaltbommel, polis-Westerveld, verzekeringspakket-Vlaardingen, Zandvoort en woonhuisverzekering-Zaltbommel
opstalverzekering-zoetermeer

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Zoetermeer, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, brand, blikseminslag, wateroverlast. Niet vergeten: Deze verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de vloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afals spelcomputer + spellen of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Zoetermeer? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Zoetermeer, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Zoetermeer. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een omgevallen boom), dan dienen uiteraard de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van aanbieders als Lancyr of Unigarant schommelen tussen €6,5 – €10,5. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook nowGo polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (2381) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je ziet vervolgens de verkrijgbare polissen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Zoetermeer? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €6,25 tot €13. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Zoetermeer? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk) of juist HEMA Opstalverzekering. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Zoetermeer.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Zoetermeer afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of gewoon een goedkope aanbieder voor de buurt 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in december 2023

 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Aegon Inboedel Basis
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij 1 partij. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan diefstal, wateroverlast, blikseminslag, ontploffing of een omgevallen boom, schroeien of smelten, vandalisme, brand of explosie. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, overstromingen, roekeloosheid en opzet of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n overkapping, schuur, tuinhuisje, volière en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Centrum, Meerzicht, Buytenwegh de Leyens, Seghwaert, Noordhove, Rokkeveen, Oosterheem, Industriegebied, Buitengebied.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

Q. Jansen, Zoetermeer (december 2023)