Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Schipborg

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Schipborg – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van o.a. schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de meterkast, en tevens de tegelvloer. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van deze website vergelijk jij direct een aantal opstalverzekeringen van erkende verzekeraars als bijv. HEMA, DAK of nowGo op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Schipborg, gemeente Aa en Hunze, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
(Net) nummer050 (+3150)
Bewoners 25243
Postcodes9469
BuurtschappenAnnen
Naburige plaatsenverzekering-annen, opstalverzekering-anderen, polis-gasselte, verzekering-nijlande, woonhuisverzekering-nijlande en eexterzandvoort
opstalverzekering-schipborg

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Schipborg, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door brand, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Goed om te weten: Deze verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de heg. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenzoals apparatuur of een kapotte TV). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Schipborg? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Schipborg, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Schipborg. Als er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeringsmaatschappijen zoals Lancyr of Allsecur schommelen tussen €9,75 – €12,25. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Delta Lloyd opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (9469) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft in de volgende stap de beschikbare verzekeraars die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Schipborg? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €6,25 tot €11,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Schipborg? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid) en/of Univé Woonpakket (EUG). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Schipborg.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Aa en Hunze afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of gewoon een goedkope aanbieder voor de buurt 9469.

Actuele woonverzekeringen in Drenthe in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • ANWB Opstalverzekering
 • Aegon Inboedel Basis
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • InShared Opstalverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij de identieke maatschappij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer dekkingen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld ontploffing, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), brand of een omgevallen boom, schroeien of smelten, olie, rook en roet, vandalisme. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, overstromingen, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hierna lees je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of storm wordt meestal gedekt. Toch, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je volière, garage, tuinhuisje, overkapping en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. schuurtjes. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

‘Betaalbaar, en ruime dekking, prima!

H. Gerritsen, Schipborg (maart 2023)