Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Diphoorn

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Diphoorn – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan onder andere blikseminslag, inbraak, schade door olie, rook en roet, brand. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is de vloer, en tevens het plafond. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels deze website vergelijk je direct de meeste opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals bijv. EAG Assuradeuren, BLG wonen of nowGo op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Diphoorn, gemeente Coevorden, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Regionummer0591 (+31591)
Inwoners 35381
Postcodegebied7842
BuurtschappenCoevorden
Plaatsen in de omgevingverzekering-sleen, opstalverzekering-collendoorn, polis-diffelen, verzekering-ane, woonhuisverzekering-ane en rheezerveen
opstalverzekering-diphoorn

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Diphoorn, december 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, inbraak, ontploffing, diefstal. Niet vergeten: Deze module is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de bijkeuken. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals brillen/lenzen of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Diphoorn? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Diphoorn, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Diphoorn. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, een omgevallen boom), dan dienen uiteraard de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van maatschappijen zoals Independer en Unigarant liggen tussen de €7 en €13,5. Voer in de basis eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Europeesche dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (7842) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je opent hierna de relevante polissen die passen bij jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Diphoorn? De “normale” polissen liggen tussen de €9,25 – €14,5. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Diphoorn? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering en ANWB Woonpakket Plus. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Diphoorn.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Coevorden afsluiten? Vind de best gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor omgeving 7842.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in december 2023

 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij de identieke partij. Indien de situatie zich voordoet van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, blikseminslag, wateroverlast of brand of explosie, schroeien of smelten, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, slecht onderhoud, aardbevingen, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De schuur, overkapping, volière, tuinhuisje en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel maatschappijen werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan beplanting. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

‘Een totale woonverzekering voor alles

R. Hermans, Diphoorn (december 2023)