Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Coevorden

Aan de hand van een opstalverzekering in Coevorden – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van zaken als inbraak, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de ramen, of bijvoorbeeld de isolatie. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen als Univé, Allianz of ING op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Coevorden, gemeente Coevorden, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Netnummer0524 (+31524)
Aantal inwoners 35381
Postcodes7740
BuurtenCoevorden
Plaatsen in de omgevingverzekering-Castricum, opstalverzekering-Bodegraven-Reeuwijk, polis-Apeldoorn, verzekeringspakket-Zeewolde, Bunnik en woonhuisverzekering-Brunssum
opstalverzekering-coevorden

Woonhuisverzekering vergelijken in Coevorden, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door aanrijding en aanvaring, brand, wateroverlast, inbraak. Niet vergeten: Deze dekking is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items als cosmetica of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Coevorden? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Coevorden, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Coevorden. Als er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, inbraak en diefstal), dan dienen natuurlijk de dekking en de service direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van aanbieders zoals InShared en/of Unigarant variëren tussen de €6,75 tot €12. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ANWB dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (7740) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de actuele verzekeraars die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Coevorden? De gemiddelde premies liggen tussen de €6 tot €14,5. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Coevorden? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid) en/of Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Coevorden.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Coevorden afsluiten? Ontdek de meest populaire of voordeligste verzekering voor regio 7740, 7741, 7742.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in april 2024

 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 maatschappij. Bij constatering van schades aan je huis, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn wateroverlast, aanrijding en aanvaring, inbraak, ontploffing en schroeien of smelten, inbraak en diefstal, wateroverlast, vandalisme. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door overstromingen, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Onderstaand lees je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je volière, schuur, overkapping, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

‘Dit had ik jaren eerder moeten doen

I. van den Pol, Coevorden (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente