Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zeewolde

Via de opstalverzekering in Zeewolde (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van zaken als wateroverlast, ontploffing, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de ramen, en ook de ramen. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven als bijv. Ditzo, ANWB of Interpolis op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Zeewolde, gemeente Zeewolde, Flevoland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
(Net) nummer036 (+3136)
Aantal inwoners 22113
Postcodegebieden3890
BuurtenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Zederik, opstalverzekering-Uitgeest, polis-Leiden, verzekeringspakket-Weert, Woudrichem en woonhuisverzekering-Woudenberg
opstalverzekering-zeewolde

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Zeewolde, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, schade door olie, rook en roet, ontploffing, wateroverlast. Goed om te weten: Dit type verzekering verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de hal. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afals blender of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Zeewolde? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Zeewolde, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Zeewolde. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als brand of explosie, olie, rook en roet, vandalisme, een omgevallen boom), dan dienen met name de dekking en de service uitstekend te werken. Met behulp van de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De kosten van verzekeraars zoals Europeesche of Allsecur variëren tussen de €8,75 tot €13,75. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Generali dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (3890) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft in de volgende stap de relevante verzekeringen die passen bij jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Zeewolde? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €9,75 tot €14,5. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Zeewolde? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ASR Voordeelpakket (Allrisk) of juist Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Zeewolde.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Zeewolde afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde maatschappij voor omgeving 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Flevoland in april 2024

 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Generali Woonpakket

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren allebei deze producten te nemen bij één assuradeur. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld inbraak, brand, ontploffing, wateroverlast of een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, brand of explosie, wateroverlast. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van roekeloosheid en opzet, aardbevingen, atoomkernreacties, overstromingen of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een garage, overkapping, volière, schuur en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan straatwerk. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

Y. van den Heuvel, Zeewolde (april 2024)