Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Woudenberg

Met een opstalverzekering in Woudenberg – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met o.a. aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld het kozijn, of bijvoorbeeld dakpannen. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijktool vergelijk je snel de meeste opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als Univé, ABN AMRO of Nationale Nederlanden op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Woudenberg, gemeente Woudenberg, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Regionummer033 (+3133)
Inwoners 12550
Postcodegebied3930
BuurtenWoudenberg
Plaatsen in de omgevingverzekering-Wormerland, opstalverzekering-Winterswijk, polis-Velsen, verzekeringspakket-Uden, Winsum en woonhuisverzekering-Wijk bij Duurstede
opstalverzekering-woudenberg

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Woudenberg, juli 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door ontploffing, wateroverlast, brand, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze module dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan jouw kookplaat. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals boeken of een defecte laptop). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Woudenberg? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Woudenberg, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Woudenberg. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, wateroverlast), dan horen natuurlijk de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van assuradeurs als Klaverblad of Centraal Beheer liggen tussen de €8,25 – €13,25. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Allsecur pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (3930) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: soort woning, bouwconstructie (dak), aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de actuele opstalverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Woudenberg? De “normale” polissen liggen tussen de €9,5 tot €13,75. De hoogte van de premie verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Woudenberg? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als nowGo Woonverzekering Bewust en Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Woudenberg.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Woudenberg afsluiten? Vind de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor de buurt 3930, 3931.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Utrecht in juli 2024

 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen aan te vragen bij de identieke partij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), brand, blikseminslag of schroeien of smelten, brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten of vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Verderop tref je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. storm of inbraak wordt meestal gedekt. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt valt vaak buiten de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De garage, schuur, volière, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bestratingen. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Woudenberg.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

F. van den Pol, Woudenberg (juli 2024)