Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Winterswijk

Middels een opstalverzekering in Winterswijk – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan onder andere brand, inbraak, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat, en tevens de kozijnen. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders zoals o.a. Delta Lloyd, Allsecur of Reaal op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Winterswijk, gemeente Winterswijk, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners 28939
Postcodegebied7100
BuurtenStad
Plaatsen in de regioverzekering-Winsum, opstalverzekering-Westvoorne, polis-Weert, verzekeringspakket-Terschelling, Wierden en woonhuisverzekering-Westvoorne
opstalverzekering-winterswijk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Winterswijk, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), brand, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze module dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de oven. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals staafmixer of gebroken servies). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Winterswijk? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Winterswijk, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Winterswijk. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, wateroverlast, vandalisme, een omgevallen boom), dan dienen vooral de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van bedrijven als Interpolis en/of Reaal zitten maandelijks tussen €8,25 – €11,5. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Allianz polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (7100) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent vervolgens de verkrijgbare polissen die in lijn zijn met de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Winterswijk? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €5 en €11,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Winterswijk? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid) of Reaal Inboedel (adviseur). Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Winterswijk.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Winterswijk afsluiten? Vind de best beoordeelde of gewoon een goedkope polis voor regio 7100, 7101, 7102, 7103.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Gezinspakket
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • SNS Inboedel en opstal
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schades rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet, diefstal of wateroverlast, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, atoomkernreacties, overstromingen, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder bekijk je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een ontploffing of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een bal of ladder door een ruit zit vaak niet in de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De schuur, tuinhuisje, volière, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Stad, Land.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

D. Schipper, Winterswijk (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente