Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Terschelling

Met een opstalverzekering in Terschelling – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldblikseminslag, inbraak, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de elektriciteit, of bijvoorbeeld een badkamer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van deze website vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van populaire partijen zoals bijv. De Goudse, DAK of Lancyr op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Terschelling, gemeente Terschelling, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
(Regio) nummer0562 (+31562)
Inwoners 4870
Postcodes8880
WijkenWest-Terschelling
Plaatsen in de omgevingverzekering-Terneuzen, opstalverzekering-Stichtse Vecht, polis-s-Hertogenbosch, verzekeringspakket-Kapelle, Stichtse Vecht en woonhuisverzekering-Stein
opstalverzekering-terschelling

Online woonhuisverzekering vergelijken in Terschelling, februari 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand, diefstal. Noemenswaardig: Deze module verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de zonnepanelen . Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afzoals spiegel of een kapotte computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Terschelling? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Terschelling, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Terschelling. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan dienen zeker de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van verzekeraars als OHRA en Centraal Beheer variëren tussen de €6,5 tot €13,5. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Reaal dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (8880) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: soort huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft vervolgens de relevante polissen die voldoen aan jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Terschelling? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €8,25 tot €12,75. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Terschelling? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als ANWB Opstalverzekering of juist Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Terschelling.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Terschelling afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste maatschappij voor omgeving 8880, 8881.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in februari 2024

 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij 1 assuradeur. Wanneer we spreken van schades aan je huis, kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand en wateroverlast, blikseminslag, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Verderop vind je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je overkapping, volière, garage, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

R. Brouwer, Terschelling (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente