Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Stein

Aan de hand van een opstalverzekering in Stein – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van bijvoorbeeldaanrijding en aanvaring, brand, ontploffing, blikseminslag. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan het dak, of denk aan de hal. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk je snel alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals Generali, ANWB of OHRA op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Stein, gemeente Stein, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteStein
(Regio) nummer046 (+3146)
Bewoners 25064
Postcodegebied6170
BuurtenStein
Plaatsen in de regioverzekering-Steenwijkerland, opstalverzekering-Sint Anthonis, polis-Schagen, verzekeringspakket-Ouder-Amstel, Stadskanaal en woonhuisverzekering-Son en Breugel
opstalverzekering-stein

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Stein, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door ontploffing, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Goed om te weten: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere het leidingwerk. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items als ijskast of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Stein? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Stein, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Stein. Als er sprake is van schade aan de woning (denk aan olie, rook en roet, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan dienen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies verzekeraars als Independer en/of De Goudse variëren tussen de €8,25 en €14,25. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Bruns ten Brink opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (6170) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent nu de actuele verzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Stein? De modale verzekeringen schommelen tussen €9,75 tot €11,5. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Stein? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid) en Univé Opstalverzekering (AR). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Stein.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Stein afsluiten? Vind de meest populaire of voordeligste aanbieder voor regio 6170, 6171.

Actuele woonverzekeringen in Limburg in februari 2024

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • InShared Opstalverzekering
 • SNS Inboedelverzekering
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij 1 partij. Bij constatering van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als aanrijding en aanvaring, brand, vandalisme, schade door olie, rook en roet en een omgevallen boom, inbraak en diefstal, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, overstromingen of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. inbraak of storm is vaak inbegrepen. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt valt vaak buiten de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw overkapping, schuur, volière, garage en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan het zwembad. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Stein, Elsloo, Urmond.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

B. de Groot, Stein (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente