Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Pesse

Middels een opstalverzekering in Pesse – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades m.b.t. de woning door toedoen van aspecten als vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de gang, en ook de open haard. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van populaire bedrijven zoals bijv. SNS, Aegon of OHRA op service en prijs. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Pesse, gemeente Hoogeveen, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Regionummer0528 (+31528)
Aantal inwoners 55240
Postcodegebieden7933
WijkenHoogeveen
Plaatsen nabijverzekering-fluitenberg, opstalverzekering-linde, polis-zuidwolde, verzekering-zwartemeer, woonhuisverzekering-zwartemeer en veeningen
opstalverzekering-pesse

Online woonhuisverzekering vergelijken in Pesse, juli 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door diefstal, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), brand. Noemenswaardig: Deze polis sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Bijvoorbeeld de waterafvoer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals linnengoed of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Pesse? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Pesse, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Pesse. Wanneer je problemen in de woning krijgt (denk aan olie, rook en roet, wateroverlast, schroeien of smelten, blikseminslag), dan horen met name de service en uitkeringen in orde te zijn. Geholpen door onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De tarieven van assuradeurs als Nationale Nederlanden en Allsecur liggen tussen de €9,5 – €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Independer pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, adres (7933) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Pesse? De gemiddelde polissen schommelen tussen €8,75 – €13,75. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Pesse? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Reaal GGP (adviseur) of juist Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk). Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Pesse.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Hoogeveen afsluiten? Check de best beoordeelde of voordeligste maatschappij voor de buurt 7933.

Bekijk deze woonverzekeringen in Drenthe in juli 2024

 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen te regelen bij 1 partij. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), brand, wateroverlast, diefstal of blikseminslag, vandalisme, brand of explosie, wateroverlast. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, aardbevingen, overstromingen, atoomkernreacties of grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Verderop bekijk je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Let op, een ongeluk zoals een bal door de ruit zit vaak niet in de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je garage, tuinhuisje, volière, overkapping en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. schuttingen. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

‘Mijn inboedel goed verzekerd, dat is belangrijk

M. van de Pol, Pesse (juli 2024)