Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hoogeveen

Aan de hand van een opstalverzekering in Hoogeveen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van onder andere brand, vandalisme, diefstal, blikseminslag. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de bezemkast, en tevens de hal. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met onze vergelijker vergelijk jij online de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders zoals o.a. FBTO, Centraal Beheer of InShared op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Regionummer0528 (+31528)
Bewoners 55240
Postcodes7900
WijkenHoogeveen
Plaatsen in de regioverzekering-Hollands Kroon, opstalverzekering-Eindhoven, polis-Buren, verzekeringspakket-Amsterdam, Hillegom en woonhuisverzekering-Heusden
opstalverzekering-hoogeveen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Hoogeveen, februari 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, brand. Noemenswaardig: Deze polis is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Bijvoorbeeld de open haard. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als linnengoed of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Hoogeveen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Hoogeveen, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Hoogeveen. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als een omgevallen boom, vandalisme, olie, rook en roet, brand of explosie), dan behoren natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van aanbieders zoals Europeesche of REAAL Verzekeringen liggen tussen de €5 tot €12. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Avéro Achmea dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (7900) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: beschrijving huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet vervolgens de beste woonhuisverzekeringen op basis van de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Hoogeveen? De “normale” polissen liggen tussen de €8,75 en €12,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Hoogeveen? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering en Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk). Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Hoogeveen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Hoogeveen afsluiten? Stap over naar de beste of laagst geprijsde aanbieder voor postcodegebied 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Drenthe in februari 2024

 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • SNS Inboedel en opstal
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Basis
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren beide polissen af te sluiten bij dezelfde assuradeur. Bij schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak, brand en inbraak en diefstal, olie, rook en roet, blikseminslag, schroeien of smelten. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, aardbevingen, overstromingen, roekeloosheid en opzet of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een ontploffing zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een raam gaat valt niet onder de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, volière, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

Y. de Bruyn, Hoogeveen (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente