Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heusden

Door middel van een opstalverzekering in Heusden – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van situaties als storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, ontploffing, wateroverlast. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de open haard, en tevens de schoorsteen. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met ons vergelijkscript vergelijk jij direct alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke partijen als Ditzo, Allianz of Interpolis op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Heusden, gemeente Heusden, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Regionummer073 (+3173)
Bewoners 43274
Postcodes5250
BuurtenDrunen
Naburige plaatsenverzekering-Heumen, opstalverzekering-Hellendoorn, polis-Haarlem, verzekeringspakket-Giessenlanden, Hellevoetsluis en woonhuisverzekering-Hellendoorn
opstalverzekering-heusden

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Heusden, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door ontploffing, schade door olie, rook en roet, diefstal, brand. Belangrijk: Deze polis sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de gang. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals strijkijzer/-plank of een defecte TV). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Heusden? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Heusden, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Heusden. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als vandalisme, wateroverlast, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren vooral de dekking en de service goed geregeld te zijn. Middels de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van partijen als Klaverblad of Verzekeruzelf.nl liggen tussen de €9,5 – €12,25. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Aon Direct februari 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (5250) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je opent hierna de verkrijgbare verzekeraars die matchen met jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Heusden? De gemiddelde premies variëren tussen de €8,25 tot €11,75. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Heusden? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid) of Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk). Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Heusden.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Heusden afsluiten? Stap over naar de beste of de meest betaalbare verzekeraar voor postcodegebied 5250, 5251, 5252.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in februari 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, ontploffing en olie, rook en roet, wateroverlast, een omgevallen boom, blikseminslag. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hieronder lees je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, garage, overkapping, tuinhuisje en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

I. de Graaf, Heusden (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente