Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hollands Kroon

Met een opstalverzekering in Hollands Kroon – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades m.b.t. de woning als gevolg van situaties als ontploffing, aanrijding en aanvaring, brand, vandalisme. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de riolering, en ook de bijkeuken. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via deze website vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van populaire aanbieders zoals o.a. Europeesche, Bovag of Klaverblad op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Hollands Kroon, gemeente Hollands Kroon, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Regionummer0227 (+31227)
Bewoners 47546
Postcodegebied1777
BuurtschappenWinkel
Plaatsen nabijverzekering-Hof van Twente, opstalverzekering-Hillegom, polis-Heemstede, verzekeringspakket-Haaksbergen, Heusden en woonhuisverzekering-Heumen
opstalverzekering-hollands-kroon

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Hollands Kroon, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door ontploffing, blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet. Let op: Dit type verzekering verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de stroomvoorziening. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis verzeker je de losse spullenals schuurtje of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Hollands Kroon? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Hollands Kroon, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hollands Kroon. Als je problemen in de woning krijgt (onder andere een omgevallen boom, olie, rook en roet, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen met name de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Via onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van assuradeurs zoals Generali of ABN AMRO variëren tussen de €9,25 en €11,5. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: FBTO afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (1777) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de beschikbare verzekeringen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hollands Kroon? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €6,25 tot €12,5. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Hollands Kroon? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ASR Inboedelverzekering (Allrisk) en ook Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Hollands Kroon.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Hollands Kroon afsluiten? Stap over naar de meest populaire of goedkoopste aanbieder voor regio 1777, 1778.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Holland in februari 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • ZLM Opstalverzekering
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is beide polissen te regelen bij één partij. Bij schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, blikseminslag, brand, aanrijding en aanvaring en schroeien of smelten, blikseminslag, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n tuinhuisje, overkapping, schuur, volière en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

Dhr. Meyer, Hollands Kroon (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente