Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Landgraaf

Door middel van een opstalverzekering in Landgraaf (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schade aan jouw woning die ontstaan zijn door o.a. blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, ontploffing. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld geplante bomen, maar ook de keuken. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars als bijv. SNS, Allsecur of Independer op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Landgraaf, gemeente Landgraaf, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
(Regio) nummer045 (+3145)
Inwoners 37465
Postcodegebied6370
WijkenSchaesberg
Plaatsen in de omgevingverzekering-Landerd, opstalverzekering-Kapelle, polis-Heerde, verzekeringspakket-Ede, Korendijk en woonhuisverzekering-Kollumerland en Nieuwkruisland
opstalverzekering-landgraaf

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Landgraaf, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), inbraak, vandalisme, ontploffing. Noemenswaardig: Deze polis regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals een houten vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals koffiemachine of een kapotte wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Landgraaf? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Landgraaf, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Landgraaf. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een omgevallen boom, blikseminslag, inbraak en diefstal, vandalisme), dan horen zeker de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van aanbieders zoals Lancyr of ABN AMRO variëren tussen de €5,5 – €12,25. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Unigarant polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (6370) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de actuele polissen op basis van jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Landgraaf? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,25 en €12. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Landgraaf? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ZLM Inboedel en/of Unigarant Opstalverzekering. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Landgraaf.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Landgraaf afsluiten? Vind de beste of goedkoopste maatschappij voor omgeving 6370, 6371, 6372, 6373, 6374.

Bekijk deze woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • ZLM Gezinspakket
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Lancyr Woonverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is allebei deze producten onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. In het geval van schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als inbraak, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, diefstal en brand of explosie, blikseminslag, schroeien of smelten, inbraak en diefstal. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Toch, een ingegooide ruit zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw schuur, tuinhuisje, overkapping, volière en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. beplanting. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Schaesberg, Nieuwenhagen, Ubach over Worms.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

Dhr. Maas, Landgraaf (maart 2023)