Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Kollumerland en Nieuwkruisland

Aan de hand van een opstalverzekering in Kollumerland en Nieuwkruisland – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van zaken als ontploffing, brand, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan een zwembad, of denk aan de riolering. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met deze website vergelijk jij snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars zoals Verzekeruzelf.nl, Centraal Beheer of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Kollumerland en Nieuwkruisland, gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Regionummer0511 (+31511)
Inwoners 12811
Postcodegebieden9299
BuurtschappenKollum
Plaatsen in de buurtverzekering-Koggenland, opstalverzekering-Heemstede, polis-Epe, verzekeringspakket-Cromstrijen, Kampen en woonhuisverzekering-Kaag en Braassem
opstalverzekering-kollumerland-en-nieuwkruisland

Woonhuisverzekering vergelijken in Kollumerland en Nieuwkruisland, april 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, wateroverlast, blikseminslag, vandalisme. Goed om te weten: Deze dekking verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als de open haard. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals strijkijzer/-plank of gebroken servies). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Kollumerland en Nieuwkruisland? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Kollumerland en Nieuwkruisland, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Kollumerland en Nieuwkruisland. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (denk aan wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, olie, rook en roet), dan horen natuurlijk de dekking en de service goed geregeld te zijn. Met behulp van onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van maatschappijen als Europeesche en ABN AMRO schommelen tussen €8,75 – €10,25. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: London Verzekeringen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (9299) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele opstalverzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Kollumerland en Nieuwkruisland? De modale verzekeringen variëren tussen de €6,5 en €11. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Kollumerland en Nieuwkruisland? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk) en ook Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Kollumerland en Nieuwkruisland.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Kollumerland en Nieuwkruisland afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekeraar voor postcodegebied 9299.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • ZLM Gezinspakket
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Inboedel
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij 1 verzekeraar. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan diefstal, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, aanrijding en aanvaring of inbraak en diefstal, een omgevallen boom, schroeien of smelten, brand of explosie. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, slecht onderhoud, overstromingen of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder lees je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Toch, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, schuur, overkapping, volière en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als het zwembad. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

Mevr. de Jong, Kollumerland en Nieuwkruisland (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente