Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Epe

Met een opstalverzekering in Epe – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van bijvoorbeeldschade door olie, rook en roet, diefstal, vandalisme, inbraak. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld de vaatwasser, maar ook een tuinhek. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via deze website vergelijk jij online de best beoordeelde opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs zoals Univé, Centraal Beheer of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Epe, gemeente Epe, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
(Regio) nummer0578 (+31578)
Aantal inwoners 32282
Postcodegebieden8160
BuurtschappenEpe
Plaatsen nabijverzekering-Enschede, opstalverzekering-Eijsden-Margraten, polis-Drimmelen, verzekeringspakket-Deurne, Eindhoven en woonhuisverzekering-Eijsden-Margraten
opstalverzekering-epe

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Epe, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door diefstal, ontploffing, vandalisme, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze verzekering is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de waterafvoer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items als medische apparatuur of een gestolen computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Epe? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Epe, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Epe. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan olie, rook en roet, brand of explosie, blikseminslag, wateroverlast), dan dienen zeker de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Met behulp van onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van maatschappijen zoals Ditzo of Allsecur schommelen tussen €8,5 en €12,5. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: De Goudse pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (8160) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet daarna de beschikbare verzekeringen die passen bij jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Epe? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €5,25 – €12,75. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Epe? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Turien & Co Woonhuisverzekering Prima of juist Turien & Co Woonhuisverzekering Prima. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Epe.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Epe afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor omgeving 8160, 8161, 8162, 8461.

Actuele woonverzekeringen in Gelderland in april 2024

 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten aan te vragen bij één verzekeraar. Bij schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die je kunt combineren. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld vandalisme, ontploffing, blikseminslag, inbraak en een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, inbraak en diefstal, blikseminslag. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, aardbevingen, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je tuinhuisje, volière, schuur, garage en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied.

‘Voor een paar euro extra een veel completere verzekering

J. de Boer, Epe (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente