Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Drimmelen

Met een opstalverzekering in Drimmelen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere blikseminslag, aanrijding en aanvaring, diefstal, schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is een vaste vloer, en ook de gang. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. Univé, ABN AMRO of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Drimmelen, gemeente Drimmelen, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
(Regio) nummer0162 (+31162)
Aantal inwoners 26815
Postcodes4924
BuurtschappenMade
Plaatsen in de regioverzekering-Drechterland, opstalverzekering-Doesburg, polis-Coevorden, verzekeringspakket-Borger-Odoorn, Doetinchem en woonhuisverzekering-Doesburg
opstalverzekering-drimmelen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Drimmelen, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door diefstal, blikseminslag, brand, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze dekking verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de tegelvloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals frituurpan of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Drimmelen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Drimmelen, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Drimmelen. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan blikseminslag, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan dienen met name de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Dankzij onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van partijen zoals Lancyr en De Goudse zitten maandelijks tussen €7,5 – €13,5. Vul hierboven eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Reaal opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, regio (4924) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele verzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Drimmelen? De gemiddelde polissen variëren tussen de €5 tot €10,5. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Drimmelen? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn SNS Inboedel en opstal of De Goudse Privé Pakket Online. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Drimmelen.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Drimmelen afsluiten? Check de best gewaardeerde of voordeligste verzekeraar voor regio 4924.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

 • HEMA Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • FBTO Woonpakket
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Generali Woonpakket
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • HEMA Inboedelverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen aan te vragen bij de identieke verzekeraar. In het geval van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn inbraak, brand, wateroverlast, diefstal of wateroverlast, brand of explosie, schroeien of smelten, blikseminslag. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, bevroren leidingen, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  De overkapping, volière, tuinhuisje, garage en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. schuttingen. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

P. Groen, Drimmelen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente