Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Drechterland

Door middel van een opstalverzekering in Drechterland (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als brand, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere geplante bomen, of denk aan de bezemkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van professionele aanbieders als Zelf, DAK of OHRA op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Drechterland, gemeente Drechterland, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
(Regio) nummer0229 (+31229)
Bewoners 19400
Postcodegebied1697
BuurtschappenHoogkarspel
Plaatsen in de regioverzekering-Dordrecht, opstalverzekering-Deurne, polis-Bunschoten, verzekeringspakket-Berkelland, Doesburg en woonhuisverzekering-Dinkelland
opstalverzekering-drechterland

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Drechterland, juni 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), brand, inbraak. Let op: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de gevel. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals tegelvloer of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Drechterland? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Drechterland, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Drechterland. Als er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door blikseminslag, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, vandalisme), dan horen uiteraard de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Dankzij ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van partijen zoals Europeesche of Aegon zitten maandelijks tussen €9,75 tot €12,25. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: ASR Verzekeringen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (1697) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je treft daarna de verkrijgbare opstalverzekeringen die matchen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Drechterland? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €6 – €13,75. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Drechterland? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk) of juist Lancyr Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Drechterland.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Drechterland afsluiten? Check de best gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor postcodegebied 1697.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in juni 2024

 • Generali Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te nemen bij eenzelfde partij. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer zekerheden die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan inbraak, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, brand en inbraak en diefstal, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand ontdek je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een brandje wordt meestal gedekt. Echter, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, volière, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel partijen werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als bloemen planten. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.

‘Een totale woonverzekering voor alles

I. van de Pol, Drechterland (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente