Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Dordrecht

Door middel van een opstalverzekering in Dordrecht – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van onder andere aanrijding en aanvaring, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, brand. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de bijkeuken, of denk aan de riolering. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van onze vergelijker vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars zoals Europeesche, ASR Verzekeringen of Independer op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Dordrecht, gemeente Dordrecht, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Regionummer078 (+3178)
Bewoners 118801
Postcodes3300
BuurtschappenBinnenstad
Plaatsen in de regioverzekering-Dongeradeel, opstalverzekering-Delft, polis-Castricum, verzekeringspakket-Binnenmaas, Dinkelland en woonhuisverzekering-Diemen
opstalverzekering-dordrecht

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Dordrecht, september 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de zonnepanelen . Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals planten(bakken) of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Dordrecht? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Dordrecht, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Dordrecht. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, vandalisme), dan horen in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Middels onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeraars als Delta Lloyd en Reaal liggen tussen de €9,75 – €12,5. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Nationale Nederlanden pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (3300) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Bijvoorbeeld: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt daarna de beste opstalverzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Dordrecht? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €5 tot €14,75. De exacte premie varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Dordrecht? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid of Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Dordrecht.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Dordrecht afsluiten? Bekijk de beste of gewoon een goedkope verzekeraar voor de buurt 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in september 2023

 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • InShared Opstalverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen aan te vragen bij 1 maatschappij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal modules die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, inbraak, ontploffing of olie, rook en roet, een omgevallen boom, schroeien of smelten, wateroverlast. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, bevroren leidingen, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hierna vind je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. inbraak of brand wordt meestal gedekt. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw volière, overkapping, tuinhuisje, schuur en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Binnenstad, Noordflank, Oud Krispijn, Nieuw-krispijn, Het Reeland, Staart, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven, Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Industriegebied West, Verspreide bebouwing.

‘Mijn huis goed verzekerd

X. van der Heijden, Dordrecht (september 2023)