Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Delft

Middels een opstalverzekering in Delft – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als vandalisme, inbraak, wateroverlast, brand. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de tegelvloer, maar ook een tuinhek. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van onze vergelijktool vergelijk jij moeiteloos de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele verzekeraars als De Goudse, Bruns ten Brink of Interpolis op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Delft, gemeente Delft, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
(Net) nummer015 (+3115)
Aantal inwoners 101034
Postcodes2600
WijkenBinnenstad
Naburige plaatsenverzekering-De Wolden, opstalverzekering-Coevorden, polis-Boxmeer, verzekeringspakket-Assen, De Bilt en woonhuisverzekering-Dantumadiel
opstalverzekering-delft

Online woonhuisverzekering vergelijken in Delft, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet. Niet vergeten: Dit type verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de elektriciteit. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals terreinafscheiding of een defecte koelkast). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Delft? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Delft, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Delft. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door inbraak en diefstal, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet), dan horen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Via ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals Europeesche en/of Reaal schommelen tussen €6,25 – €14,5. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Lancyr pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (2600) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: type huis, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele verzekeraars die matchen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Delft? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €7,5 – €11,5. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Delft? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Combinatieverzekering en/of Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Delft.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Delft afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor postcode 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in april 2024

 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • ANWB Opstalverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren allebei deze producten te nemen bij de identieke assuradeur. Bij schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal modules die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als blikseminslag, ontploffing, diefstal, inbraak of brand of explosie, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door aardbevingen, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder vind je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing of storm is vaak inbegrepen. Echter, een bal door de ruit valt niet onder de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De schuur, volière, tuinhuisje, overkapping en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan straatwerk. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Binnenstad, Vrijenban, Hof van Delft, Voordijkshoorn, Delftse Hout, Tanthof-West, Tanthof-Oost, Voorhof, Buitenhof, Abtswoude, Schieweg, Wippolder, Ruiven.

‘Maximale zekerheid en goede dekking

W. de Jong, Delft (april 2024)