Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Assen

Aan de hand van een opstalverzekering in Assen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van situaties als wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de bijkeuken, en tevens de meterkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen als Verzekeruzelf.nl, Centraal Beheer of Klaverblad op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Assen, gemeente Assen, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
(Regio) nummer0592 (+31592)
Inwoners 67061
Postcodegebied9400
WijkenAssen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Arnhem, opstalverzekering-Amersfoort, polis-Zeist, verzekeringspakket-Westervoort, Amstelveen en woonhuisverzekering-Amersfoort
opstalverzekering-assen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Assen, april 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door wateroverlast, inbraak, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Let op: Deze verzekering verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als vaste muren. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals planten(bakken) of schade aan elektrische apparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Assen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Assen, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Assen. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere brand of explosie, blikseminslag, inbraak en diefstal, olie, rook en roet), dan horen met name de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Dankzij onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen als Ditzo en/of Centraal Beheer zitten maandelijks tussen €8,25 en €12,5. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Aegon dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (9400) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Bijvoorbeeld: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt nu de beschikbare polissen die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Assen? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €9,25 en €10,25. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Assen? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Aegon Inboedel Allrisk of juist FBTO Woonpakket. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Assen.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Assen afsluiten? Check de beste of laagst geprijsde aanbieder voor postcode 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in april 2024

 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij één assuradeur. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als schade door olie, rook en roet, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), inbraak of vandalisme, blikseminslag, schroeien of smelten, olie, rook en roet. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten, aardbevingen of grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. ontploffing of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Maar, een ingegooide ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n garage, tuinhuisje, schuur, volière en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als schuttingen. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

Y. Smit, Assen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente