Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Dantumadiel

Door middel van een opstalverzekering in Dantumadiel (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schades aangaande een huis wat te maken heeft met onder andere aanrijding en aanvaring, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is geplante bomen, en ook de meterkast. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele bedrijven zoals ZLM, Avéro Achmea of London Verzekeringen op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Dantumadiel, gemeente Dantumadiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners 19015
Postcodegebieden9270
BuurtenCentrum
Plaatsen in de regioverzekering-Dalfsen, opstalverzekering-Alphen aan den Rijn, polis-Zaltbommel, verzekeringspakket-Leeuwarden, Cranendonck en woonhuisverzekering-Coevorden
opstalverzekering-dantumadiel

Woonhuisverzekering vergelijken in Dantumadiel, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door ontploffing, diefstal, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Goed om te weten: Deze polis dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als het plafond. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items als e-reader of een gestolen computer). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Dantumadiel? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Dantumadiel, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Dantumadiel. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, olie, rook en roet), dan horen zeker de dekking en de service in orde te zijn. Via de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van verzekeraars zoals FBTO en/of REAAL Verzekeringen schommelen tussen €8,5 – €13,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Independer dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, regio (9270) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent daarna de actuele opstalverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Dantumadiel? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,5 tot €12,75. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Dantumadiel? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van ANWB Inboedelverzekering of InShared Woonverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Dantumadiel.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Dantumadiel afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor postcodegebied 9270, 9271.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Generali Woonpakket
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren beide polissen onder te brengen bij eenzelfde aanbieder. Bij schade rondom je woning, komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), diefstal, wateroverlast, inbraak en vandalisme, brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, overstromingen of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hierna lees je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. blikseminslag of brand zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal die door een raam gaat valt niet onder de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw overkapping, volière, tuinhuisje, garage en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. tuinhuisjes. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Centrum, Oost, Zuid, West.

‘Mijn woning in goede handen

Mevr. de Wit, Dantumadiel (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente