Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Dalfsen

Aan de hand van een opstalverzekering in Dalfsen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door situaties als inbraak, vandalisme, schade door olie, rook en roet, brand. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de stroomvoorziening, maar ook de hal. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via deze website vergelijk jij snel alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare bedrijven zoals HEMA, ASR Verzekeringen of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Dalfsen, gemeente Dalfsen, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
(Regio) nummer0529 (+31529)
Inwoners 27916
Postcodes7711
BuurtenDalfsen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Culemborg, opstalverzekering-Boekel, polis-Woudrichem, verzekeringspakket-Weststellingwerf, Coevorden en woonhuisverzekering-Castricum
opstalverzekering-dalfsen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Dalfsen, februari 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door blikseminslag, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: Dit type verzekering regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de keuken. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee verzeker je de losse spullenals DVD-speler of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Dalfsen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Dalfsen, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Dalfsen. Als er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als wateroverlast, vandalisme, schroeien of smelten, brand of explosie), dan horen in het bijzonder de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Via onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De tarieven van assuradeurs als Nationale Nederlanden of REAAL Verzekeringen schommelen tussen €5 tot €12,5. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: ABN AMRO dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (7711) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt nu de beste verzekeraars die passen bij jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Dalfsen? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €9,75 tot €11. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Dalfsen? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid) of Unigarant Opstalverzekering. Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Dalfsen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Dalfsen afsluiten? Stap over naar de meest populaire of gewoon een goedkope maatschappij voor regio 7711, 7720, 7721, 7722.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in februari 2024

 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij dezelfde assuradeur. In het geval van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, vandalisme, diefstal, blikseminslag of vandalisme, schroeien of smelten, een omgevallen boom, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop vind je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw volière, tuinhuisje, garage, schuur en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuttingen. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

L. Wolters, Dalfsen (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente