Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Culemborg

Middels een opstalverzekering in Culemborg – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, diefstal, inbraak. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de vloerverwarming, en tevens leidingen in huis. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels ons vergelijkscript vergelijk jij direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare bedrijven als HEMA, Allsecur of Interpolis op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Culemborg, gemeente Culemborg, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners 27644
Postcodegebieden4100
WijkenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Cuijk, opstalverzekering-Bunnik, polis-Boxtel, verzekeringspakket-Bedum, Castricum en woonhuisverzekering-Capelle aan den IJssel
opstalverzekering-culemborg

Woonhuisverzekering vergelijken in Culemborg, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, ontploffing, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Let op: Deze dekking sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere jouw kookplaat. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals je tablet of een beschadigde vloer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Culemborg? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Culemborg, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Culemborg. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door brand of explosie, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet), dan horen met name de dekking en de service direct op gang te komen. Dankzij de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies partijen als HEMA of Unigarant zitten maandelijks tussen €7,5 tot €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ASR Verzekeringen pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (4100) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet daarna de beste verzekeraars die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Culemborg? De “normale” polissen schommelen tussen €6,5 tot €14,25. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Culemborg? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Lancyr Woonhuisverzekering of juist Klaverblad Verzekeringspakket Budget. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Culemborg.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Culemborg afsluiten? Ontdek de meest populaire of voordeligste verzekeraar voor postcodegebied 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in april 2024

 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen aan te vragen bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, blikseminslag, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7) en een omgevallen boom, schroeien of smelten, vandalisme, olie, rook en roet. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Let op, een ingegooide ruit valt niet onder jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, tuinhuisje, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse partijen werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

F. Meyer, Culemborg (april 2024)