Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Capelle aan den IJssel

Met een opstalverzekering in Capelle aan den IJssel – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning door toedoen van o.a. schade door olie, rook en roet, diefstal, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de stroomvoorziening, en ook de zonnepanelen . Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via onze vergelijker vergelijk jij direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals o.a. De Goudse, Avéro Achmea of REAAL Verzekeringen op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Capelle aan den IJssel, gemeente Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
(Net) nummer010 (+3110)
Inwoners 66486
Postcodegebieden2900
WijkenCapelle-West
Plaatsen nabijverzekering-Buren, opstalverzekering-Boxtel, polis-Best, verzekeringspakket-Aalsmeer, Brummen en woonhuisverzekering-Bronckhorst
opstalverzekering-capelle-aan-den-ijssel

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Capelle aan den IJssel, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak, diefstal. Belangrijk: Deze polis is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als jouw kookplaat. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als kruimeldief of een stukke TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Capelle aan den IJssel? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Capelle aan den IJssel, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Capelle aan den IJssel. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door blikseminslag, wateroverlast, schroeien of smelten, vandalisme), dan horen met name de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Geholpen door ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van maatschappijen zoals Lancyr en ABN AMRO zitten maandelijks tussen €7,75 tot €12,5. Voer in de basis eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Interpolis pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (2900) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je treft hierna de actuele woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Capelle aan den IJssel? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €5,25 – €13,75. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Capelle aan den IJssel? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van HEMA Woonverzekering of juist Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Capelle aan den IJssel.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Capelle aan den IJssel afsluiten? Stap over naar de beste of laagst geprijsde verzekeraar voor regio 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Aegon Opstal Basis
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • SNS Inboedel en opstal

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering te nemen bij eenzelfde assuradeur. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan vandalisme, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, diefstal en schroeien of smelten, inbraak en diefstal, blikseminslag, een omgevallen boom. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Onderstaand ontdek je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. storm of inbraak is vaak inbegrepen. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt valt vaak buiten de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, tuinhuisje, overkapping, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. het zwembad. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Capelle-West en ‘s-Gravenland, Middelwatering-West, Middelwatering-Oost, Oostgaarde-Zuid, Oostgaarde-Noord, Schenkel, Schollevaar-Zuid, Schollevaar-Noord en Hoofdweg, Rivium en Fascinatio.

‘Mijn spullen met een gerust hart achterlaten

U. de Ruiter, Capelle aan den IJssel (maart 2023)