Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Bronckhorst

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Bronckhorst (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van zaken als schade door olie, rook en roet, diefstal, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de riolering, of bijvoorbeeld de gevel. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via deze website vergelijk je online de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde partijen als Verzekeruzelf.nl, Bovag of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Bronckhorst, gemeente Bronckhorst, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
(Net) nummer0575 (+31575)
Bewoners 36510
Postcodegebied7220
WijkenHengelo
Plaatsen in de buurtverzekering-Brielle, opstalverzekering-Bernheze, polis-Beek, verzekeringspakket-Ameland, Borsele en woonhuisverzekering-Borne
opstalverzekering-bronckhorst

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Bronckhorst, februari 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door brand, ontploffing, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Noemenswaardig: Deze polis regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de bezemkast. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als vloerbedekking of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Bronckhorst? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Bronckhorst, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Bronckhorst. Als je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door blikseminslag, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan dienen met name de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Geholpen door onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van maatschappijen als Delta Lloyd en/of SNS liggen tussen de €8 tot €12,75. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Allsecur pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (7220) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft daarna de verkrijgbare polissen die voldoen aan jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Bronckhorst? De doorsnee polissen schommelen tussen €6,75 – €14,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Bronckhorst? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ASR Inboedelverzekering (Allrisk) en ook Univé Opstalverzekering (AR). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Bronckhorst.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Bronckhorst afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor de buurt 7220, 7221.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in februari 2024

 • ZLM Inboedel
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen te nemen bij één partij. Bij constatering van schades aan je huis, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als ontploffing, aanrijding en aanvaring, inbraak, vandalisme of olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Verderop vind je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Echter, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n garage, overkapping, schuur, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bestratingen. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

Dhr. van den Heuvel, Bronckhorst (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente