Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Best

Via de opstalverzekering in Best – alias woonhuisverzekering – dek je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door bijvoorbeeldvandalisme, ontploffing, aanrijding en aanvaring, brand. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de waterafvoer, maar ook het plafond. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk jij online de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele assuradeurs als Unigarant, Allsecur of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Best, gemeente Best, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Regionummer0499 (+31499)
Aantal inwoners 28976
Postcodegebieden5680
BuurtschappenBest
Plaatsen nabijverzekering-Bernheze, opstalverzekering-Bergen op Zoom, polis-Beemster, verzekeringspakket-Alkmaar, Bergen Limburg en woonhuisverzekering-Bergeijk
opstalverzekering-best

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Best, juli 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door inbraak, ontploffing, wateroverlast, vandalisme. Belangrijk: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals een badkamer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals horloges of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Best? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Best, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Best. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, wateroverlast, olie, rook en roet, schroeien of smelten), dan horen vooral de dekking en de service in orde te zijn. Dankzij onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van maatschappijen als FBTO en Unigarant liggen tussen de €6,25 tot €10,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: InShared opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (5680) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: beschrijving woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft in de volgende stap de verkrijgbare polissen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Best? De gemiddelde polissen schommelen tussen €5,75 tot €10,5. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Best? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als ASR Woonhuisverzekering (Allrisk) en Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Best.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Best afsluiten? Ontdek de beste of gewoon een goedkope maatschappij voor postcode 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Brabant in juli 2024

 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • ANWB Opstalverzekering
 • HEMA Woonverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten aan te vragen bij eenzelfde maatschappij. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, blikseminslag, inbraak en wateroverlast, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, brand of explosie. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, overstromingen, constructie- of installatiefouten, aardbevingen of grondwater in de woning, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder lees je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een bal of ladder door een ruit valt niet onder de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De overkapping, schuur, volière, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. straatwerk. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Best.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

Familie. van de Wal, Best (juli 2024)