Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leerdam

Aan de hand van een opstalverzekering in Leerdam (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door o.a. ontploffing, diefstal, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de tegelvloer, of bijvoorbeeld de vloerverwarming. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via ons vergelijkscript vergelijk je snel alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals bijv. Ditzo, Turien en Co of London Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Leerdam, gemeente Leerdam, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Netnummer0345 (+31345)
Aantal inwoners 20711
Postcodegebied4140
WijkenLeerdam
Naburige plaatsenverzekering-Leek, opstalverzekering-Landsmeer, polis-Koggenland, verzekeringspakket-Houten, Landgraaf en woonhuisverzekering-Landerd
opstalverzekering-leerdam

Online woonhuisverzekering vergelijken in Leerdam, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, diefstal. Goed om te weten: Deze dekking regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals vaste muren. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als klokken of een stukke televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Leerdam? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Leerdam, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Leerdam. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (denk aan inbraak en diefstal, brand of explosie, wateroverlast, blikseminslag), dan dienen vooral de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Via onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van partijen zoals Generali en Allsecur variëren tussen de €9 – €12,75. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Aegon polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (4140) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt nu de relevante verzekeraars die passen bij jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Leerdam? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €7 en €13,25. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Leerdam? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk) en ook Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering. Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Leerdam.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Leerdam afsluiten? Vind de best gewaardeerde of goedkoopste maatschappij voor postcode 4140, 4141, 4142, 4143.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Unigarant Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen aan te vragen bij 1 maatschappij. Bij constatering van schades aan je huis, ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn brand, diefstal, blikseminslag, inbraak en een omgevallen boom, inbraak en diefstal, vandalisme, wateroverlast. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand ontdek je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een garage, tuinhuisje, overkapping, schuur en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Leerdam.

‘Mijn verzekering had ik binnen 10 minuten afgesloten

W. van den Broek, Leerdam (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente