Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Houten

Aan de hand van een opstalverzekering in Houten (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als inbraak, wateroverlast, blikseminslag, vandalisme. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is het kozijn, of bijvoorbeeld de riolering. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk je snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. FBTO, ASR Verzekeringen of London Verzekeringen op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Houten, gemeente Houten, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Netnummer030 (+3130)
Inwoners 48765
Postcodes3990
BuurtschappenHouten
Plaatsen in de omgevingverzekering-Horst aan de Maas, opstalverzekering-Edam-Volendam, polis-Culemborg, verzekeringspakket-Arnhem, Hof van Twente en woonhuisverzekering-Hilversum
opstalverzekering-houten

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Houten, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door vandalisme, ontploffing, brand, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze dekking dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld de bijkeuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als frituurpan of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Houten? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Houten, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Houten. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie, blikseminslag), dan behoren vooral de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Via ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van verzekeraars zoals OHRA en Aegon liggen tussen de €6 – €12. Voer in de basis eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Nationale Nederlanden dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, regio (3990) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft vervolgens de relevante verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Houten? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €7,5 en €10. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Houten? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals nowGo Inboedelverzekering Comfort of Unigarant Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Houten.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Houten afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde aanbieder voor omgeving 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995.

Actuele woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • SNS Inboedel en opstal
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Allsecur Compleet
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Univé Woonpakket (EUG)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld wateroverlast, blikseminslag, vandalisme, aanrijding en aanvaring en inbraak en diefstal, schroeien of smelten, brand of explosie, wateroverlast. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Verderop vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, volière, overkapping, garage en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als bestratingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.

‘Nu heb ik een scherpe prijs

Fam. Kramer, Houten (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente