Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hilversum

Middels een opstalverzekering in Hilversum – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van onder andere schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, vandalisme. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de tegelvloer, en ook het leidingwerk. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je direct alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende partijen zoals o.a. Delta Lloyd, Avéro Achmea of Polis Direct op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Hilversum, gemeente Hilversum, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Regionummer035 (+3135)
Aantal inwoners 87830
Postcodes1200
WijkenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Hilvarenbeek, opstalverzekering-Heerlen, polis-Harlingen, verzekeringspakket-Gulpen-Wittem, Hengelo en woonhuisverzekering-Hendrik-Ido-Ambacht
opstalverzekering-hilversum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Hilversum, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door diefstal, aanrijding en aanvaring, vandalisme, brand. Noemenswaardig: Deze module regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals het plafond. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals espressomachine of een stukke TV). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Hilversum? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Hilversum, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Hilversum. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, olie, rook en roet, inbraak en diefstal), dan dienen vooral de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies verzekeraars zoals NowGo of Aegon liggen tussen de €7,5 – €11,25. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Europeesche afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (1200) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt nu de beschikbare polissen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hilversum? De doorsnee polissen variëren tussen de €7 – €12,25. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Hilversum? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid) of juist Generali Woonhuisverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Hilversum.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Hilversum afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of de meest betaalbare aanbieder voor de buurt 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen te nemen bij eenzelfde assuradeur. Bij schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer dekkingen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan inbraak, blikseminslag, vandalisme, wateroverlast of schroeien of smelten, wateroverlast, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, ongedierte of schimmel en glas- of funderingsschade wordt meestal niet gedekt. Hierna tref je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. een brandje wordt meestal gedekt. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n tuinhuisje, schuur, overkapping, garage en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse maatschappijen werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan het zwembad. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied.

‘Voor een paar euro extra een veel completere verzekering

Dhr. van der Heijden, Hilversum (maart 2023)