Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gulpen-Wittem

Door middel van een opstalverzekering in Gulpen-Wittem – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, schade door olie, rook en roet, diefstal. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de keuken, of denk aan de oven. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij online de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars als bijv. Zelf, ANWB of OHRA op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Gulpen-Wittem, gemeente Gulpen-Wittem, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regionummer043 (+3143)
Bewoners 14508
Postcodegebieden6270
BuurtschappenGulpen
Plaatsen in de regioverzekering-Grootegast, opstalverzekering-Geldrop-Mierlo, polis-Dronten, verzekeringspakket-Barneveld, Gorinchem en woonhuisverzekering-Gooise Meren
opstalverzekering-gulpen-wittem

Woonhuisverzekering vergelijken in Gulpen-Wittem, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door wateroverlast, blikseminslag, diefstal, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de bijkeuken. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals koffiemachine of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Gulpen-Wittem? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Gulpen-Wittem, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Gulpen-Wittem. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (denk aan vandalisme, wateroverlast, blikseminslag, een omgevallen boom), dan dienen in het bijzonder de service en uitkeringen uitstekend te werken. Geholpen door onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van verzekeraars zoals Generali en Reaal liggen tussen de €6 – €10. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Reaal polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (6270) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent in de volgende stap de relevante polissen die passen bij jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Gulpen-Wittem? De modale polissen liggen tussen de €9 en €13,5. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Gulpen-Wittem? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid) en Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Gulpen-Wittem.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Gulpen-Wittem afsluiten? Bekijk de meest populaire of goedkoopste aanbieder voor regio 6270, 6271.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Generali Woonhuisverzekering
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • ANWB Inboedelverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij de identieke verzekeraar. Bij schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer modules die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schade door olie, rook en roet of een omgevallen boom, inbraak en diefstal, vandalisme, wateroverlast. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, overstromingen, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand vind je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n schuur, overkapping, garage, volière en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.

‘Perfecte service en online declareren

D. Bosman, Gulpen-Wittem (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente