Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Dronten

Middels een opstalverzekering in Dronten – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan aspecten als diefstal, brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de tegelvloer, of bijvoorbeeld de stroomvoorziening. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van deze website vergelijk jij direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele verzekeraars als bijv. FBTO, Allianz of Klaverblad op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Dronten, gemeente Dronten, Flevoland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Regionummer0321 (+31321)
Bewoners 40592
Postcodegebied8250
WijkenDronten
Plaatsen nabijverzekering-Drimmelen, opstalverzekering-Alkmaar, polis-Tilburg, verzekeringspakket-Meierijstad, Dongen en woonhuisverzekering-Doetinchem
opstalverzekering-dronten

Woonhuisverzekering vergelijken in Dronten, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal, brand. Goed om te weten: Deze module sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals een vaste vloer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items als koffiemolen of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Dronten? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Dronten, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Dronten. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand of explosie), dan dienen met name de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Middels de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies maatschappijen als NowGo en Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €9 en €14,25. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Ditzo dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (8250) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: type huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt in de volgende stap de verkrijgbare verzekeraars die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Dronten? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €9,25 tot €12,5. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Dronten? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk) en ook Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Dronten.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Dronten afsluiten? Ontdek de beste of de meest betaalbare maatschappij voor de buurt 8250, 8251, 8252, 8253, 8254.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Flevoland in maart 2023

 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Unigarant Inboedelverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen te nemen bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die je kunt combineren. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag of olie, rook en roet, vandalisme, wateroverlast, blikseminslag. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, overstromingen of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of storm zit vaak bij de polis in. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De schuur, volière, garage, overkapping en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bloemen planten. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.

‘Een woonverzekering voor al mijn zaken

X. Verbeek, Dronten (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente