Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Tilburg

Via de opstalverzekering in Tilburg – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades aangaande een huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldontploffing, inbraak, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de waterafvoer, of denk aan de open haard. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met deze website vergelijk je online alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als bijv. Delta Lloyd, Avéro Achmea of Polis Direct op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Tilburg, gemeente Tilburg, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
(Regio) nummer013 (+3113)
Bewoners 212941
Postcodegebied5000
BuurtenCentrum
Plaatsen in de regioverzekering-Tiel, opstalverzekering-Staphorst, polis-Sluis, verzekeringspakket-Roosendaal, Terschelling en woonhuisverzekering-Terneuzen
opstalverzekering-tilburg

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Tilburg, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), brand, diefstal, aanrijding en aanvaring. Let op: Dit type verzekering dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan het kozijn. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als behang of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Tilburg? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Tilburg, is het verstandig om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Tilburg. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door wateroverlast, blikseminslag, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Middels ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De kosten van partijen zoals Generali of Reaal zitten maandelijks tussen €8 en €13,25. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Klaverblad april 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (5000) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft nu de verkrijgbare opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Tilburg? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €8 en €11. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Tilburg? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid) of Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Tilburg.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Tilburg afsluiten? Vind de meest populaire of gewoon een goedkope maatschappij voor omgeving 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ANWB Inboedelverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij 1 maatschappij. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal modules die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan blikseminslag, vandalisme, diefstal, aanrijding en aanvaring en brand of explosie, blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, oorlogsgeweld, overstromingen, constructie- of installatiefouten of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hierna vind je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. ontploffing of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Maar, een bal die door een raam gaat wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een schuur, tuinhuisje, overkapping, garage en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout.

‘Prettig, alle verzekeraars in een overzicht

A. Scholten, Tilburg (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente