Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Barneveld

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Barneveld – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met zaken als aanrijding en aanvaring, wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de ramen, en tevens jouw kookplaat. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos de best beoordeelde opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen als bijv. Zelf, ABN AMRO of InShared op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Barneveld, gemeente Barneveld, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
(Net) nummer0342 (+31342)
Aantal inwoners 55441
Postcodes3770
BuurtenBarneveld
Naburige plaatsenverzekering-Barendrecht, opstalverzekering-Apeldoorn, polis-Aa en Hunze, verzekeringspakket-Venlo, Assen en woonhuisverzekering-Arnhem
opstalverzekering-barneveld

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Barneveld, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door inbraak, aanrijding en aanvaring, diefstal, brand. Let op: Deze dekking is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als de vloer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals horren of een gestolen laptop). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Barneveld? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Barneveld, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Barneveld. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als vandalisme, blikseminslag, wateroverlast, brand of explosie), dan behoren in het bijzonder de dekking en de service goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van verzekeraars als OHRA en/of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €7 – €14,75. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ZLM dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (3770) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft nu de beschikbare woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Barneveld? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,5 en €14,75. De exacte premie varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Barneveld? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) of Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk). Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Barneveld.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Barneveld afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste polis voor regio 3770, 3771, 3772, 3773.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Gelderland in april 2024

 • SNS Inboedelverzekering
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is beide polissen af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer modules die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, diefstal, vandalisme en brand of explosie, een omgevallen boom, schroeien of smelten, vandalisme. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal die door een raam gaat valt vaak buiten de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je schuur, volière, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.

‘Handige bespaartips voor opstalverzekeringen

B. van Loon, Barneveld (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente