Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gorinchem

Via de opstalverzekering in Gorinchem – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de schoorsteen, maar ook de kozijnen. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als bijv. SNS, ABN AMRO of Independer op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Gorinchem, gemeente Gorinchem, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Regionummer0183 (+31183)
Aantal inwoners 35260
Postcodegebieden4200
BuurtenGorinchem
Plaatsen in de buurtverzekering-Gooise Meren, opstalverzekering-Giessenlanden, polis-Doetinchem, verzekeringspakket-Capelle aan den IJssel, Gilze en Rijen en woonhuisverzekering-Giessenlanden
opstalverzekering-gorinchem

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Gorinchem, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door inbraak, brand, schade door olie, rook en roet, diefstal. Let op: Deze verzekering is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de open haard. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals terreinafscheiding of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Gorinchem? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Gorinchem, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Gorinchem. Wanneer je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door inbraak en diefstal, brand of explosie, vandalisme, schroeien of smelten), dan dienen met name de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeraars als ING of Allsecur liggen tussen de €8,5 tot €12,75. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: OHRA pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (4200) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: kenmerken woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele polissen op basis van de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Gorinchem? De gemiddelde polissen liggen tussen de €5 tot €11,75. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Gorinchem? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk) en Turien & Co Woonpakketverzekering Premium. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Gorinchem.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Gorinchem afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of voordeligste polis voor omgeving 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in februari 2024

 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen onder te brengen bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn vandalisme, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), inbraak of een omgevallen boom, vandalisme, schroeien of smelten, brand of explosie. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, weersinvloeden en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een flinke storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Toch, een bal of ladder door een ruit valt niet onder de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, tuinhuisje, volière, schuur en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan schuttingen. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid.

‘Geen papierhandel, alles online afgehandeld

S. Koster, Gorinchem (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente