Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gilze en Rijen

Middels een opstalverzekering in Gilze en Rijen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met onder andere wateroverlast, schade door olie, rook en roet, inbraak, diefstal. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is de elektriciteit, of denk aan dakpannen. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je moeiteloos vele opstalverzekeringen van populaire bedrijven als Huis In Eén Verzekeringen, BLG wonen of Lancyr op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Gilze en Rijen, gemeente Gilze en Rijen, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
(Regio) nummer0161 (+31161)
Inwoners 26152
Postcodes5120
BuurtschappenRijen
Naburige plaatsenverzekering-Giessenlanden, opstalverzekering-Geldermalsen, polis-Ermelo, verzekeringspakket-Edam-Volendam, Geldermalsen en woonhuisverzekering-Geertruidenberg
opstalverzekering-gilze-en-rijen

Woonhuisverzekering vergelijken in Gilze en Rijen, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door brand, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, inbraak. Goed om te weten: Deze module sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de vloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenzoals mobiele telefoons of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Gilze en Rijen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Gilze en Rijen, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Gilze en Rijen. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door olie, rook en roet, vandalisme, een omgevallen boom, brand of explosie), dan behoren in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Middels onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van partijen zoals ING of Centraal Beheer variëren tussen de €9,75 en €10,5. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Zelf opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (5120) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet hierna de verkrijgbare verzekeringen die voldoen aan jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Gilze en Rijen? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,25 – €11. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Gilze en Rijen? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk en/of Generali Woonpakket. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Gilze en Rijen.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Gilze en Rijen afsluiten? Check de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekering voor regio 5120, 5121, 5122.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Generali Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij de identieke maatschappij. In het geval van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld brand, vandalisme, wateroverlast, ontploffing of vandalisme, blikseminslag, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Maar, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, tuinhuisje, overkapping, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.

‘Ik zag door de bomen het bos niet meer, bedankt voor het overzicht

X. Smit, Gilze en Rijen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente