Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gilze

Middels een opstalverzekering in Gilze – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis door toedoen van zaken als wateroverlast, inbraak, diefstal, schade door olie, rook en roet. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de garage, of denk aan de schutting. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals Huis In Eén Verzekeringen, Avéro Achmea of Polis Direct op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Gilze, gemeente Gilze en Rijen, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
(Net) nummer0161 (+31161)
Bewoners 26152
Postcodes5126
BuurtenRijen
Naburige plaatsenverzekering-hulten, opstalverzekering-castelre, polis-hulsel, verzekering-udenhout, woonhuisverzekering-udenhout en ulicoten
opstalverzekering-gilze

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Gilze, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door brand, blikseminslag, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Goed om te weten: Deze verzekering dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de kozijnen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenzoals foto/filmcamera of gebroken servies). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Gilze? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Gilze, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Gilze. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een omgevallen boom, brand of explosie, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Dankzij onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies maatschappijen zoals Europeesche of De Goudse zitten maandelijks tussen €9 tot €14,75. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ASR Verzekeringen april 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (5126) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt daarna de verkrijgbare verzekeraars op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Gilze? De modale verzekeringen liggen tussen de €9 en €11. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Gilze? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk) en ook Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Gilze.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Gilze en Rijen afsluiten? Vind de beste of de meest betaalbare verzekeraar voor postcode 5126.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Unigarant Inboedelverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij de identieke verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als diefstal, ontploffing, brand, schade door olie, rook en roet of brand of explosie, een omgevallen boom, vandalisme, inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, aardbevingen of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop tref je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een brandje zit vaak bij de polis in. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n schuur, tuinhuisje, garage, overkapping en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. bomen, struiken. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

V. van Dijk, Gilze (april 2024)