Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heerlen

Met een opstalverzekering in Heerlen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door onder andere wateroverlast, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), brand. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de gevel, en tevens de stroomvoorziening. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. HEMA, Bovag of ING op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Heerlen, gemeente Heerlen, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Regionummer045 (+3145)
Bewoners 87406
Postcodegebied6400
WijkenMaria
Plaatsen nabijverzekering-Heerhugowaard, opstalverzekering-Groningen, polis-Eemnes, verzekeringspakket-Beemster, Heemskerk en woonhuisverzekering-Hattem
opstalverzekering-heerlen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Heerlen, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door aanrijding en aanvaring, brand, inbraak, diefstal. Belangrijk: Deze module is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als een badkamer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als radio of een kapotte TV). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Heerlen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Heerlen, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Heerlen. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door schroeien of smelten, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan horen met name de vervoegingen en klantenservice in orde te zijn. Via de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van aanbieders zoals Generali en Allianz variëren tussen de €5,5 tot €10,75. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: REAAL Verzekeringen polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (6400) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt daarna de beste verzekeraars op basis van jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Heerlen? De doorsnee polissen variëren tussen de €9,75 – €11. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Heerlen? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als ANWB Inboedelverzekering en Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk. Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Heerlen.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Heerlen afsluiten? Bekijk de beste of goedkoopste verzekering voor de buurt 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422.

Bekijk deze woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Aegon Inboedel Basis

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde maatschappij. Bij constatering van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn ontploffing, diefstal, wateroverlast, blikseminslag of olie, rook en roet, blikseminslag, schroeien of smelten, een omgevallen boom. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, atoomkernreacties of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand vind je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een flinke storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je overkapping, volière, schuur, garage en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als het zwembad. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.

‘Een totale woonverzekering voor alles

W. de Bruin, Heerlen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente