Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Groningen

Via de opstalverzekering in Groningen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van zaken als brand, wateroverlast, ontploffing, blikseminslag. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de gevel, en ook een badkamer. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk jij snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars zoals bijv. Verzekeruzelf.nl, Aegon of ING op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Groningen, gemeente Groningen, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
(Regio) nummer050 (+3150)
Aantal inwoners 200952
Postcodegebied9700
BuurtschappenCentrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Grave, opstalverzekering-Ede, polis-Dantumadiel, verzekeringspakket-Zandvoort, Goirle en woonhuisverzekering-Goes
opstalverzekering-groningen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Groningen, februari 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door waterschade. Niet vergeten: Deze verzekering sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals het plafond. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afals kampeerartikelen of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Groningen? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Groningen, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Groningen. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als wateroverlast, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme), dan horen met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies aanbieders zoals Europeesche en Reaal liggen tussen de €5 en €10. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Bruns ten Brink polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (9700) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je ziet vervolgens de actuele opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Groningen? De modale polissen zitten maandelijks tussen €8,25 – €12. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Groningen? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid) en/of ZLM Gezinspakket. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Groningen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Groningen afsluiten? Stap over naar de meest populaire of voordeligste verzekering voor regio 9700, 9701, 9702, 9703, 9704, 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9716, 9717, 9718, 9721, 9722, 9723, 9724, 9725, 9726, 9727, 9728, 9731, 9732, 9733, 9734, 9735, 9736, 9737, 9738, 9741, 9742, 9743, 9744, 9745, 9746, 9747.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in februari 2024

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedel (adviseur)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal dekkingen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld brand, wateroverlast, vandalisme, inbraak en blikseminslag, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, brand of explosie. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. inbraak of brand wordt meestal gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n volière, schuur, tuinhuisje, garage en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als schuttingen. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.

‘Een totale woonverzekering voor alles

V. Boer, Groningen (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente