Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heerhugowaard

Aan de hand van een opstalverzekering in Heerhugowaard – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met onder andere brand, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de vloer, of denk aan een tuinhek. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele bedrijven als bijv. SNS, BLG wonen of Reaal op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Heerhugowaard, gemeente Heerhugowaard, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Netnummer072 (+3172)
Inwoners 53927
Postcodegebied1700
WijkenSchrijverswijk
Plaatsen in de buurtverzekering-Heerenveen, opstalverzekering-Hattem, polis-Haaren, verzekeringspakket-Gilze en Rijen, Hattem en woonhuisverzekering-Harlingen
opstalverzekering-heerhugowaard

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Heerhugowaard, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast. Let op: Deze polis sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de meterkast. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als stofzuiger of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Heerhugowaard? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Heerhugowaard, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Heerhugowaard. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, wateroverlast), dan dienen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van assuradeurs zoals Generali en/of Aegon zitten maandelijks tussen €8,75 en €14,5. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Ditzo afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (1700) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: soort woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de verkrijgbare polissen die voldoen aan jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Heerhugowaard? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €5,5 tot €12,75. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Heerhugowaard? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid) of Klaverblad Verzekeringspakket Budget. Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Heerhugowaard.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Heerhugowaard afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of voordeligste maatschappij voor regio 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • FBTO Woonpakket
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Allsecur Compleet
 • Aegon Opstal Allrisk

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen af te sluiten bij eenzelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan aanrijding en aanvaring, ontploffing, brand, inbraak of blikseminslag, wateroverlast, schroeien of smelten, vandalisme. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud of grondwater in de woning, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hierna ontdek je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n garage, tuinhuisje, overkapping, volière en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Schrijverswijk, Schilderswijk, Planetenwijk, Bomen- Recreatiewijk, Heemradenwijk, Edelstenenwijk, Stadshart, Molenwijk, Rivierenwijk, Bedrijventerrein, Butterhuizen, Oostertocht, Zuidwijk, Huygenhoek, Stad van de Zon, De Draai, Broekhorn, De Noord, Buitengebied Noord, ’t Kruis, Buitengebied Zuid.

‘Een polis afgestemd op mijn situatie

Mevr. Jansen, Heerhugowaard (maart 2023)