Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hattem

Aan de hand van een opstalverzekering in Hattem – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning door toedoen van zaken als diefstal, brand, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere geplante bomen, en tevens het leidingwerk. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van populaire partijen zoals o.a. SNS, Aegon of nowGo op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Hattem, gemeente Hattem, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Regionummer038 (+3138)
Bewoners 11890
Postcodes8050
BuurtschappenHattem
Plaatsen in de buurtverzekering-Harlingen, opstalverzekering-Halderberge, polis-Enkhuizen, verzekeringspakket-Druten, Hardenberg en woonhuisverzekering-Halderberge
opstalverzekering-hattem

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Hattem, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door diefstal, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak. Goed om te weten: Dit type verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de kozijnen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenals DVD-speler of gebroken servies). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Hattem? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Hattem, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Hattem. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een omgevallen boom, brand of explosie, wateroverlast, blikseminslag), dan horen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Via onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van verzekeraars zoals Independer of ASR Verzekeringen variëren tussen de €8,75 tot €12,5. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Europeesche pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (8050) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: beschrijving woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de verkrijgbare polissen die passen bij jouw wensen.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hattem? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €5 en €13,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Hattem? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Klaverblad Verzekeringspakket Budget of juist Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk. Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Hattem.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Hattem afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of goedkoopste maatschappij voor postcodegebied 8050, 8051, 8052.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in april 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • InShared Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • ZLM Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen aan te vragen bij eenzelfde partij. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere dekkingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld inbraak, blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet of olie, rook en roet, wateroverlast, inbraak en diefstal, brand of explosie. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder lees je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een bal door de ruit valt niet onder de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, volière, overkapping, tuinhuisje en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan het zwembad. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Hattem, Polder Hattem en Molecaten.

‘Ik zag door de bomen het bos niet meer, bedankt voor het overzicht

H. van de Wal, Hattem (april 2024)