Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Enkhuizen

Met een opstalverzekering in Enkhuizen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door aspecten als wateroverlast, brand, blikseminslag, diefstal. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan een vaste vloer, of denk aan het dak. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars zoals bijv. SNS, Bruns ten Brink of Nederlanden van Nu op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Enkhuizen, gemeente Enkhuizen, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners 18455
Postcodegebieden1600
WijkenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Emmen, opstalverzekering-Duiven, polis-Den Helder, verzekeringspakket-Beverwijk, Eersel en woonhuisverzekering-Eemsmond
opstalverzekering-enkhuizen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Enkhuizen, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door schade door olie, rook en roet, brand, ontploffing, aanrijding en aanvaring. Niet vergeten: Deze module verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de bijkeuken. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals parket of gebroken servies). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Enkhuizen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Enkhuizen, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Enkhuizen. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan olie, rook en roet, vandalisme, wateroverlast, blikseminslag), dan dienen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Met behulp van onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen zoals Europeesche of Avéro Achmea liggen tussen de €6,75 en €12,5. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: BLG wonen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (1600) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent daarna de beste opstalverzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Enkhuizen? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €9,25 – €13,25. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Regio
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Enkhuizen? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals HEMA Opstalverzekering en Univé Inboedelverzekering (EUG). Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Enkhuizen.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Enkhuizen afsluiten? Vind de meest populaire of gewoon een goedkope polis voor regio 1600, 1601, 1602.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • InShared Inboedelverzekering
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten te regelen bij 1 verzekeraar. Bij schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer zekerheden die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan inbraak, blikseminslag, diefstal, wateroverlast of een omgevallen boom, blikseminslag, vandalisme, wateroverlast. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand bekijk je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als ontploffing of inbraak is vaak inbegrepen. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, tuinhuisje, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan overkappingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00, Wijk 01.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

Y. van den Velden, Enkhuizen (maart 2023)